Lørdag 7/5-2011 gikk det årlige Street Legal i Brumunddal av stabelen.Strålende sol og bra oppmøte la grunnlaget for en fantastisk racekveld for førere og de mange fremmøtte. Som vanlig var Norges Bilsport Forbund, ambulanse, politi og brannmannskap på plass.

Kvalifiseringen startet på ettermiddagen og førere gjorde seg kjent med banen og kjøreforhold gjennom de vante kvalifisringsrundene. Alt gikk tilsynelatene etter planen for arrangør og førere, helt til Roar Kjøsen skulle foreta sin andre kvalfisrings runde i par med Geir Arild Haugen.

I sin Ford Mustang 65 Hardtop fikk han problemer da bilen spant seg løs ved et girskifte. Den påfølgende kontraen fikk han aldri kontroll over og han kjørte av banen rett før mållinjen. Etter å ha truffet en 20 cm fortauskant av granitt, løftet bilen seg ca 2 meter over bakken. Bilen snurret 360 grader rundt, samt gikk rundt på taket for så å lande på hjulene igjen. Underveis på denne reisen traff han også en husvegg!

Roar er en meget erfaren dragracer og har alltid satt sikkerhet i høysetet.I tillegg til en meget solid og velbygd bil har han høyrygget stol, 4- punktsbelte, hjelm og nakkekrage. Nakkekragen var med all sannsynlighet grunnen til at Roar kunne gå nærmest uskadet ut av bilen, bortsett fra stiv nakke og noen ømme muskler. Brannmannskapet var på plass umiddelbart etter ulykken og kunne konstatere at Roar allerede var ute av bilen og i full sving med å kutte hovedstrømmen til bilen. Roar ble sendt til obligatorisk legesjekk på sykehuset, der han ble utskrevet etter en kontroll. Legen som undersøkte han understreket viktigheten denne nakkekragen hadde hatt. (en oppfordring til dere andre som driver med racing)

Bilen derimot er et helt annet kapittel. Denne er i meget dårlig forfatning og trenger omfattende oppretting og reparasjon. Roar er en meget god ambassadør for Norsk Mustang Club. Dette har han vist gjennom sitt alltid gode humør, omgjengelighet og hjelpsomhet. I tillegg representerer han oss både i gatemiljø og på racebaner.

Det ble tatt initiativ til en kronerulling blandt publikum i Brumunddal, og det ble samlet inn nesten 10 000 kroner. Tusen takk til publikum for støtten! Derimot er dette en dråpe i havet på veien mot å få denne bilen på veien igjen, dette er bakgrunnen for at jeg skriver dette innlegget.

Jeg har opprettet en konto, der bidragsytere kan være med å støtte Roar på sin lange vei i å få denne fine bilen på veien igjen. Oppfordrer alle medlemmer til å bidra. Med det store antall medlemmer vi er, skal det ikke store summen fra en del av oss for å hjelpe Roar langt på vei. Vis ditt engasjement i klubben og medlemmene ved og donere en liten “slant”, alle monner drar!!! Planen er å overekke pengene som er kommet inn til Roar på Mustang Speed Week 2011 på Elverum.

Håper på positiv tilbakemelding!

Konto nr. 1203 37 08651 Postbanken/ DNB NOR
Merk gjerne støtten din med ditt navn og medlemsnr.

 

Mvh Stian Rusånes
Medlem nr. 1348