Dårlig vacum - bruke vacum pumpe?

Bremse Spørsmål her

Moderators: 429CJ, fox-body, abba

Post Reply
User avatar
Ragtop
Enthusiast
Enthusiast
Posts: 558
Joined: Fri Sep 01, 2006 19:38
Location: Skedsmokorset

Dårlig vacum - bruke vacum pumpe?

Post by Ragtop »

Hei godtfolk

Jeg har litt dårlig vacum på en FMS 302 med presse. I tillegg sørger pressa for at det tidvis blir overtrykk og bensindamp i vacumslanger. Bremsene er ikke helt 100%, men er akseptable.
Jeg vurderer å kjøpe en vacumpumpe og la den ta seg av vacum til bremser og varme/ventilasjon. F eks noe som dette: http://www.summitracing.com/int/parts/h ... /overview/

Er det noen som har prøvd denne løsningen og har erfaringer de kan dele?

Thor
[[[______o______]]]

69 convertible

grogei
Enthusiast
Enthusiast
Posts: 1198
Joined: Sun Apr 06, 2008 04:51

Re: Dårlig vacum - bruke vacum pumpe?

Post by grogei »

Har brukt vacuum pumpe, men ikke Hella sin. Hella er kjent merke, så sikkert bra

Crazy Horse
Interested
Interested
Posts: 217
Joined: Sun Apr 05, 2009 09:44
Location: Haugesund

Re: Dårlig vacum - bruke vacum pumpe?

Post by Crazy Horse »

troor det er denne jeg har og den har nå funka greit på min.

http://www.summitracing.com/int/parts/h ... /overview/
1971 Ford Mustang Mach I 468c BBF (Crazy Horse)

User avatar
Karmann
Interested
Interested
Posts: 337
Joined: Wed Mar 30, 2011 10:32
Location: Kongsberg

Re: Dårlig vacum - bruke vacum pumpe?

Post by Karmann »

Ikke det du spør om men et annet alternativ kan være Hydraboost hvis du har servostyring.
Jeg monterte en sånn en fra HydraTech pga dårlig vacum og fikk helt vanvittig gode bremser.
http://www.hydratechbraking.com/brakeun ... F13B2B26D1
Last edited by Karmann on Wed Nov 26, 2014 15:11, edited 1 time in total.
'67 Fastback 390 S-code, 527 FE, T-56 Magnum 6-speed, TCP power r&p

User avatar
Ragtop
Enthusiast
Enthusiast
Posts: 558
Joined: Fri Sep 01, 2006 19:38
Location: Skedsmokorset

Re: Dårlig vacum - bruke vacum pumpe?

Post by Ragtop »

men ganske kostbart og en del styr å få på plass?
[[[______o______]]]

69 convertible

User avatar
Karmann
Interested
Interested
Posts: 337
Joined: Wed Mar 30, 2011 10:32
Location: Kongsberg

Re: Dårlig vacum - bruke vacum pumpe?

Post by Karmann »

Overhode ikkenoe styr å få på plass. Demonterte hovedsylinder og vacum klokka. Deretter var det bare å skru fast HydraTech enheten. Bytta i samme slangen til ny aluminium hovedsylinder og en Wilwood justerbar ventil så jeg måtte lage et par nye rør fra ny hovedsylinder til ventilen siden den fikk en litt annen plassering enn den originale fordelingsblokka. Deretter lagde jeg nye slanger fra servopumpen til HydraTech enheten, fra HT til tannstang og deretter fra tannstang tilbake til reservoaret til pumpa. Veldig enkelt og greit og verdt hver eneste krone.
Husker ikke eksakt hva jeg betalte men selve HT enheten, ny alu hovedsylinder, slangesett i rustfritt, fitttings og ellers alt som skulle til mener jeg kom på ca $900
'67 Fastback 390 S-code, 527 FE, T-56 Magnum 6-speed, TCP power r&p

User avatar
Ragtop
Enthusiast
Enthusiast
Posts: 558
Joined: Fri Sep 01, 2006 19:38
Location: Skedsmokorset

Re: Dårlig vacum - bruke vacum pumpe?

Post by Ragtop »

Interessant!
Jeg skal tenke litt på dette, hvis jeg går for en HydraTec er det mulig jeg kontakter deg og ber om noen bilder av monteringen.


Thor
[[[______o______]]]

69 convertible

User avatar
Karmann
Interested
Interested
Posts: 337
Joined: Wed Mar 30, 2011 10:32
Location: Kongsberg

Re: Dårlig vacum - bruke vacum pumpe?

Post by Karmann »

Ja det må du bare gjøre :)
Jeg er superfornøyd ihvertfall og kundeservicen deres er A+. Hadde endel spørsmål i forkant og fikk svar på alt jeg lurte på og mer til omtrent umiddelbart. Også senere i prosessen var det ting jeg lurte på og fikk alltid personlige og kjappe svar på email.
Her er et bilde jeg fant i farta under monteringen. Bare si ifra så kan jeg fikse flere bilder men da blir det naturlig nok kun av ferdig montert.
Attachments
2013-06-22-00.00.45.jpg
'67 Fastback 390 S-code, 527 FE, T-56 Magnum 6-speed, TCP power r&p

User avatar
Ragtop
Enthusiast
Enthusiast
Posts: 558
Joined: Fri Sep 01, 2006 19:38
Location: Skedsmokorset

Re: Dårlig vacum - bruke vacum pumpe?

Post by Ragtop »

Har tenkt....
En del av problemstillingen er at pressa endrer vacum til overtrykk som sender bensinholdig luft inn i slangene til heat/vent system og bremseforsterker. Enveisventilene klarer i praksis ikke å stoppe dette. Ved å montere en vacumpumpe kan jeg koble bremser og heat/vent fra motoren samtidig som jeg antagelig får bedre og mer stabilt vacum og bremser.

Dermed ingen HydraTech selv om det hadde vært stas med skikkelige bremser
[[[______o______]]]

69 convertible

Post Reply