Hjelp! Valg av vannpumpe

Har du et motor spørsmål? Post det her !

Moderators: 429CJ, fox-body, abba

Post Reply
Fredrik75
Curious
Curious
Posts: 14
Joined: Mon Apr 20, 2015 19:26

Hjelp! Valg av vannpumpe

Post by Fredrik75 »

Hei
Jeg skal nå bytte vannpumpe på min 1965 Mustang og har i den forbindelse kikket litt på ulike merker og varianter av pumper på nettet. Noen pumper til årgangen 1965 selges med bakstykke ("backing plate") og noen uten.
Hvis jeg har forstått det riktig ble 1964,5 og tidlige 1965 Mustanger levert med vannpumpe i aluminium uten dette bakstykket før Ford skiftet til pumpe av støpejern med slikt stykke.

Jeg må innrømme at dette forvirrer meg en smule. Min Mustang er bygget i California i februar 1965 og er utstyrt med en V8 289 4v, hvilken vannpumpe skal jeg da velge til denne maskinen? Må jeg skru av pumpa som står på for å finne ut hvilken variant av ny pumpe jeg skal bestille?

Jeg håper noen her på forumet kan hjelpe meg, hører fra dere!

Fredrik75
Curious
Curious
Posts: 14
Joined: Mon Apr 20, 2015 19:26

Re: Hjelp! Valg av vannpumpe

Post by Fredrik75 »

For å svare på mitt eget spørsmål:

Jeg fant ut av dette med valg av vannpumpe etter å ha drevet litt research hos engelskspråklige nettfora. Frem til omkring sommeren 1965 ble Mustangen levert med en aluminium vannpumpe uten bakstykke før man standardiserte produksjonen hos Ford der man valgte å bruke en pumpe i støpejern med bakstykke (unntaket var K-kode Mustanger). For å være sikker ringte jeg Pony Parts som kunne bekrefte det jeg hadde funnet ut; til min bil er det alu pumpe uten bakstykke som gjelder. Et tips jeg fikk var å skrape litt i pumpa med en kniv eller lignende hvis jeg var i tvil, man vil jo fort få en ripe i aluminium. Et annet triks er å bruke en magnet.

Post Reply