Merkelige instrumenter

Spørsmål relatert til det elektriske på Mustang

Moderators: 429CJ, fox-body, abba

Post Reply
kaptein
Curious
Curious
Posts: 84
Joined: Wed Nov 13, 2013 08:41

Merkelige instrumenter

Post by kaptein »

Hei,
En liten nøtt:
Har installert AAW ledningsnett og får ikke instrumentene til å virke (fuel, oljetrykk, temp)
Dersom jeg tar + fra batteriet og til ledningen til føleren, gir instrumentet fullt utslag.
Jeg får ikke utslag dersom jeg setter ledningen tilbake på føleren.
Dette gjelder oljetrykk og temp. Oljetrykk føler er ny. Temp er gammel, og i ukjent stand.
Fuel er noe usikkert da jeg har lite på tanken under oppussingen.

Motoren er i gang under feilsøkingen :)
Har egentlig friskmeldt instrumentene.

Noen som har vært borti dette?

Stian
StianL
69 Convertible - 351c 4v - FMX- 9"
Porsgrunn

289
Interested
Interested
Posts: 481
Joined: Wed Apr 29, 2009 20:50
Location: østfold

Re: Merkelige instrumenter

Post by 289 »

det er ikke orginalnett? har du fjernet spenningsregulatoren til instrumentene (jeg antar du mener å bruke opp igjen orginalinstrumentene?)

User avatar
bige
Enthusiast
Enthusiast
Posts: 848
Joined: Tue Apr 24, 2007 10:14
Location: Tjøme

Re: Merkelige instrumenter

Post by bige »

5V regulatoren

kaptein
Curious
Curious
Posts: 84
Joined: Wed Nov 13, 2013 08:41

Re: Merkelige instrumenter

Post by kaptein »

Spenningsregulator sitter der, og fungerer tilsynelatende..

Når tenningen er av: 12v på ledningen til tempføler gir fullt utslag på instrumentet (spenningsregulator fungerer)
Når tenningen er på: Jord til ledningen til tempføler gir ingen utslag på instrumentet

Når jeg måler spenningen på regulatoren med tenning på, har begge kontaktene 12v

??
StianL
69 Convertible - 351c 4v - FMX- 9"
Porsgrunn

User avatar
bige
Enthusiast
Enthusiast
Posts: 848
Joined: Tue Apr 24, 2007 10:14
Location: Tjøme

Re: Merkelige instrumenter

Post by bige »

kaptein wrote:Spenningsregulator sitter der, og fungerer tilsynelatende..

Når tenningen er av: 12v på ledningen til tempføler gir fullt utslag på instrumentet (spenningsregulator fungerer)
Når tenningen er på: Jord til ledningen til tempføler gir ingen utslag på instrumentet

Når jeg måler spenningen på regulatoren med tenning på, har begge kontaktene 12v

??

feil den ene skal ha 5v på regulatoren - inn 12v ut 5v [-X husk den MÅ være jordet (skrudd fast ) for og virke . Ellers slutter den og virke - kjøp ny ..
http://www.ebay.com/itm/Instrument-Dash ... e3&vxp=mtr

User avatar
70ht
Lifestyler
Lifestyler
Posts: 2003
Joined: Fri Dec 31, 2004 00:24
Location: Sandnessjøen
Contact:

Re: Merkelige instrumenter

Post by 70ht »

kaptein wrote:Hei,
En liten nøtt:
Har installert AAW ledningsnett og får ikke instrumentene til å virke (fuel, oljetrykk, temp)
Dersom jeg tar + fra batteriet og til ledningen til føleren, gir instrumentet fullt utslag.

Du skall ikke ha tilført spenning inn på signalkabelen. Denne er kun en variabel jordforbindelse fra sender/føler. Tilført spenning her kan likegodt ødelegge instrument.

Jeg får ikke utslag dersom jeg setter ledningen tilbake på føleren.
Dette gjelder oljetrykk og temp. Oljetrykk føler er ny. Temp er gammel, og i ukjent stand.
Fuel er noe usikkert da jeg har lite på tanken under oppussingen.

Det eneste som skall gjøres med signalkabel er å jorde den direkte når strømmen er koblet riktig på instrument. Da skall instrumentet gå til fult utslag. Plusskabel har ingen ting med signalet å gjøre.

Stian


Terje :)
1970 HT
347 stroker, Holley 600, 4R70W med "OptiShift" Baumann electronic control unit, 9"(3,89:1), truetrac locker.
Global West forstilling. Competition Enginering shocks.
Hjemmesiden til bilen min.
http://mustang.roros.net/

kaptein
Curious
Curious
Posts: 84
Joined: Wed Nov 13, 2013 08:41

Re: Merkelige instrumenter

Post by kaptein »

Takk for tips.
Har bestilt ny regulator

Synes det fremdeles er rart at instrumentet kryper sakte til maks når jeg setter + på ledningen til føleren.. (tenning av).
StianL
69 Convertible - 351c 4v - FMX- 9"
Porsgrunn

User avatar
70ht
Lifestyler
Lifestyler
Posts: 2003
Joined: Fri Dec 31, 2004 00:24
Location: Sandnessjøen
Contact:

Re: Merkelige instrumenter

Post by 70ht »

Du har nok også oppført deg lit rart hvis du har fått strøm på plasser du ikke skal ha det tenker jeg :)
1970 HT
347 stroker, Holley 600, 4R70W med "OptiShift" Baumann electronic control unit, 9"(3,89:1), truetrac locker.
Global West forstilling. Competition Enginering shocks.
Hjemmesiden til bilen min.
http://mustang.roros.net/

kaptein
Curious
Curious
Posts: 84
Joined: Wed Nov 13, 2013 08:41

Re: Merkelige instrumenter

Post by kaptein »

Haha, ja :shock:
StianL
69 Convertible - 351c 4v - FMX- 9"
Porsgrunn

kaptein
Curious
Curious
Posts: 84
Joined: Wed Nov 13, 2013 08:41

Re: Merkelige instrumenter

Post by kaptein »

Closed:

hadde satt en pin i connectoren fra dashnettet til instrument cluster feil.
= ingen 12v til spenningsregulator.

Funker nå :)

Takk for innspill!

SL
StianL
69 Convertible - 351c 4v - FMX- 9"
Porsgrunn

Post Reply